De beste skincare beschermt je huidmicrobioom

Exfolianten, slugging, K-beauty, Gua Sha tools: in skincareland is er oneindig veel te ontdekken, smeren, en integreren in je routine. En hoewel ieders huidverzorgingsritueel anders is, wordt er vaak iets zeer belangrijks vergeten of erger nog, beschadigd: je huidmicrobioom. Wij vertellen je alles over dit fenomeen en waarom het respecteren hiervan de ultieme sleutel is naar een gezonde huid die straalt van geluk.

Eerst een stap terug: het menselijk lichaam huist biljoenen microben. Het huidmicrobioom bestaat dus simpel gezegd uit alle micro-organismen die op de huid leven. Bacteriën, schimmels en virussen maken hier deel van uit. Hoewel dit je wellicht niet als muziek in de oren klinkt, hebben de meeste micro-organismen een positieve werking op de gezondheid van de huid en zijn deze dus nodig om onze belangrijkste beschermlaag in tact te houden.

Het huidmicrobioom verandert constant en is onderhevig aan invloeden van het klimaat, je leefomgeving, leeftijd, gender en de (skincare) producten die je gebruikt. Wanneer het uit balans is, is je huid kwetsbaarder en gevoeliger voor ontwikkelen van huidproblemen. Gelukkig komt hier steeds meer aandacht voor en ook wij bij 5K1N maken ons hard voor het intact houden van dit bijzondere organisme.

Vaak zie je dat met name conservering in skincare-producten te agressief is. Hierdoor wordt niet alleen bacteriegroei in het product zelf tegengegaan om zo de houdbaarheid te garanderen, maar worden ook de goede bacteriën op de huid gedood. Door aan 5K1N Crème en 5K1N Zonbescherming voor de normale tot vette huid het ingrediënt inuline toe te voegen, kan dit effect worden opgeheven. Inuline geeft een boost aan de groei van goede bacteriën en wordt hiermee als prebiotica gezien. Voor 5K1N Zonbescherming voor de droge huid geldt dat dit zelfs helemaal conserveringsvrij is, door in de formulering geen gebruik te maken van water.

Onze absolute krachtpatser op dit gebied is toch wel 5K1N Reiniger. Na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek op dit product is namelijk gebleken dat dit het aantal micro-organismen binnen je huidmicrobioom zelfs doet toenemen. Zo zie je dat met zorgvuldige formulering veel mogelijk is. Door te kiezen voor minimalistische productformules met superieure ingrediënten, zorgen we er met onze daily essentials dus voor dat de wereld van de micro-organismen die in harmonie op jouw huid leven goed beschermd blijft.

Meer weten over onze producten en hoe je je huid goed kunt verzorgen en beschermen? Volg ons op Instagram of TikTok! Liever persoonlijk skincare-advies? Chat met ons of stuur ons een DM. Wij helpen je graag!

Team 5K1N