Waarom jij (echt) geen oogcrème nodig hebt

Minuscule potjes of tubes, met grootse beloftes en nog grootsere prijskaartjes: oogcrème is een controversieel product in skincare-land. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij geven je geen ongelijk. Want wie wil nu niet een frisse, gezonde oogopslag, waarbij fijne lijntjes en donkere kringen stralen in afwezigheid. Maar toch kunnen we er simpel over zijn: oogcrème is vooral marketing. Want die huid onder je ogen… is gewoon huid! En die verdient dezelfde aanpak als de rest van je gezicht. Zo zit het precies:

 

Huid is dus huid. Het is alleen wel zo dat het stukje huid rondom je ogen wat dunner en kwetsbaarder is dan op de rest van je gezicht. Hierdoor kunnen sneller fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken ontstaan. Bovendien is de huid hier sneller gevoelig voor allergenen en actieve ingrediënten zoals zuren. Door in te spelen op dit gegeven, is er een zeer geslaagde PR-mythe de wereld in geholpen die ons vertelt dat we speciale oogproducten nodig hebben voor de beste resultaten.

 

Feit is dat wanneer de producten die je gebruikt effectief, maar mild genoeg zijn – dat je deze dan ook met een gerust hart op de kwetsbare huid rondom je ogen aan kunt brengen. Met het ontwikkelen van de premium huidverzorging van 5K1N hebben we hier dan ook rekening mee gehouden. De keuze van superieure ingrediënten voor al onze producten zorgt ervoor dat je jouw drie daily essentials zonder problemen overal kunt smeren waar je wilt. Een paar van deze krachtpatsers zijn niacinamide, squalaan en beta-glucan.

 

Heb je het gevoel dat je toch iets extra’s nodig hebt voor een wakkere blik? Smeer dan een tweede laagje 5K1N Crème. Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen, raden wij daarnaast aan om je huid goed te beschermen voor je naar buiten stapt. Onderzoek en ervaring leren namelijk dat de zon voor schade zorgt, met ondere andere droogtelijntjes en huidverslapping tot gevolg. Vergeet 5K1N Zonbescherming dan ook zeker niet aan te brengen op de extra kwetsbare stukjes huid. Rondom je ogen doe je dit het best met kloppende bewegingen van de ringvinger(s).

 

Meer weten over onze producten en hoe je je huid goed kunt verzorgen en beschermen? Volg ons op Instagram of TikTok! Liever persoonlijk skincare-advies? Chat met ons of stuur ons een DM. Wij helpen je graag!

 

Team 5K1N